Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 08/03/2017 H KEEN στην Έκθεση Athens Fashion Trade Show

Προσθέθηκε στις: 30/08/2016 Η KEEN organic στην μεγαλύτερη έκθεση βιολογικών προϊόντων της Γερμανίας!

Κράτα τοΚράτα τοΚράτα το

Προσθέθηκε στις: 19/07/2016 Λατρεύουμε το Λονδίνο κι εκείνο εμάς!

Κράτα τοΚράτα το

Προσθέθηκε στις: 13/06/2015 Greenpeace Έρευνα: Μικρά –αλλά επικίνδυνα– τερατάκια στα ρούχα μας!

"Πιο επικίνδυνο από αυτό που τρώμε είναι αυτό που φοράμε", λέμε εμείς στην ΚΕΕΝ και πρόσφατη έρευνα της GreenPeace το αποδεικνύει. 

Η έρευνα της GreenPeace έγινε σε 82 προϊόντα 12 εταιρειών (οι εταιρείες που εξετάστηκαν είναι οι American Apparel, C&A, Disney, GAP, H&M, Primark, Uniqlo, adidas, LiNing, Nike, Puma και Burberry.)

Τα προϊόντα αγοράστηκαν σε 25 χώρες σε όλο τον κόσμο και από την Ελλάδα (Τα προϊόντα που αγοράστηκαν στην Ελλάδα είναι ένα μπλουζάκι (t-shirt) της εταιρείας Puma, ένα μπλουζάκι (t-shirt) της εταιρείας H&M, και ένα μπλουζάκι (t-shirt) της εταιρείας GAP).

Τα ρούχα είχαν κατασκευαστεί σε πάνω από 12 διαφορετικές περιοχές, κυρίως στην Ασία αλλά και τις ΗΠΑ, το Μεξικό και την Ιταλία. Δυστυχώς για τα παιδιά μας.... καμία από αυτές τις εταιρείες δεν βγήκε «καθαρή», καθώς επικίνδυνες τοξικές ουσίες βρέθηκαν στα προϊόντα κάθε μίας από αυτές

Με τρομακτικά και ακατανόητα για τον πολύ κόσμο ονόματα ονόματα, όπως υπερφθοριωμένες ενώσεις, φθαλάτες, εννεϋλοφαινόλη, αμίνες (και μάλιστα καρκινογόνες), τα τερατάκια κρύβονται στα ρούχα μας εν αγνοία μας και μπορούν να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στην υγεία μας αλλά και το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα στα 4 προϊόντα που αγοράστηκαν στην Ελλάδα τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

  • Στο μπλουζάκι (t-shirt) της εταιρείας Puma βρέθηκαν αιθοξυλιωμένη εννεϋλοφαινόλη και αντιμόνιο.
  • Στο μπλουζάκι (t-shirt) της εταιρείας H&M βρέθηκαν αιθοξυλιωμένη εννεϋλοφαινόλη, φθαλάτες και αντιμόνιο.
  • Στο μπλουζάκι της εταιρείας GAP δεν ανιχνεύθηκαν τοξικές ουσίες. Παρόλα αυτά σε μπλουζάκια της ίδιας εταιρείας που αγοράστηκαν σε άλλες χώρες, ανιχνεύτηκαν τοξικές ουσίες, γεγονός που καταδεικνύει ότι και στην παραγωγή των ρούχων GAP δεν αποφεύγεται η χρήση τοξικών ουσιών.

Αν αναρωτιέστε τι μπορεί να σημαίνουν αυτές οι ουσίες, σας εξηγούμε συνοπτικά παρακάτω:

  • Οι αιθοξυλιωμένες εννεϋλοφαινόλες είναι ουσίες που έχουν φτιαχτεί από τον άνθρωπο και στα υδάτινα οικοσυστήματα (όπου καταλήγουν έπειτα από το πλύσιμο των ρούχων μας) μπορούν να διασπαστούν σε εννεϋλοφαινόλες, τοξικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν ορμονικές διαταραχές.
  • Οι φθαλάτες είναι ουσίες που μπορούν να εισέλθουν στον οργανισμό μέσα από το δέρμα και μπορούν να προκαλέσουν ορμονικές διαταραχές.
  • Το αντιμόνιο θεωρείται ύποπτο για καρκινογενέσεις, ενώ οι επιπτώσεις του μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν δερματίτιδες, ερεθισμούς του αναπνευστικού και επηρεασμό του ανοσοποιητικού συστήματος.

Κανείς δεν θέλει να κρύβει τέτοια τερατάκια στην ντουλάπα του! Το 2012, η διεθνής εκστρατεία της GreenPeace κατόρθωσε να πείσει 17 μεγάλες εταιρείες ρούχων να σταματήσουν σταδιακά τη χρήση επικίνδυνων τοξικών ουσιών στην παραγωγή τους. Αρκετές από αυτές έχουν ήδη κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι σειρά και των υπόλοιπων εταιρειών να ακολουθήσουν τον δρόμο που θα οδηγήσει στην παραγωγή ρούχων χωρίς τη χρήση τοξικών.

Τα ρούχα από οργανικό βαμβάκι της εταιρείας KEEN είναι όλα ελεγμένα απο πιστοποιημένα εργαστήρια για κάθε μία από τις παραπάνω ουσιές και για πολύ περισσότερες. Για κάθε ρούχο που φτάνει στα χέρια σας έχουμε 4 σελίδες αποτελεσμάτων χημικών εργαστηρίων που αποδεικνύουν ότι τα ρούχα μας είναι πάντα καθαρά. Καθαρά από αζωχρώματα, φαινοφθανόλες, φορμαλδεϋδη, αλλεργιογόνους και καρκινογόνους παράγοντες. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων είναι στη διάθεση του καταναλωτικού κοινού και κάθε ενδιαφερόμενου. 

Πηγή Greenpeace

Προσθέθηκε στις: 11/06/2015 Συμμετοχή μας στο 3o Women in Action Summer Market.

Την Κυριακή 7 Ιουνίου συμμετείχαμε στο 3ο Women in Action Summer Market. Μία πρωτοβουλία που διοργανώνεται από τα blogs 4moms και Jenny.gr με σκοπό την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας. 

Το ολοήμερο Event έγινε στο χώρο του Balux Prive και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς συμμετείχαν 67 επιχειρήσεις γυναικών που εξέθεσαν τη δουλειά τους και ήρθαν σε επαφή με το ευρύ κοινό που κατέκλυζε από το πρωϊ ως το βράδυ τους χώρους του Balux. 

Στο πλαίσιο του event είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον κόσμο για τα οφέλη του οργανικού βαμβακιού και να πάρουμε πολλά κολακευτικά σχόλια για την υφή των ρούχων μας, καθώς πολύς κόσμος δεν έχει ξανα-αγγίξει ρούχα τόσο απαλά. Ανακαλύψαμε πως πολλά παιδιά ιδιαίτερα ηλικίας 8-14 χρονών  μαγνητίστηκαν από τα σκιτσάκια της Ντόρας, ενώ αρκετές κυρίες, θέλησαν να αγοράσουν για τους συντρόφους τους το ανδρικό μπλουζάκι B is for Balance (αναρωτιόμαστε γιατί...). Πολλές δε ήταν οι μαμάδες που επέλεξαν να ψωνίσουν ένα ασορτί μπλουζάκι για το γιο και το σύζυγό τους. 

Χαρήκαμε ιδιαίτερα που συζητήθηκε η παρουσία μας στο Event καθώς το stand του ΚΕΕΝ έμοιαζε με κήπο, τον οποίο επιμελήθηκε ο στυλίστας Αντώνιος Βερνής. 

Στο τέλος της ημέρας έγινε ένα super πάρτυ με όμορφα κοκτέιλς και μουσική.

Περάσαμε υπέροχα, ευχαριστούμε το jenny.gr και τις 4moms.gr και του χρόνου με υγεία πάλι εκεί! Περισότερα για το event και στη σελίδα μας στο facebook.

Κράτα το